به گزارش مشرق، تهاجم به یمن به رهبری عربستان با چراغ سبز آمریکایی-غربی در ۲۶ مارس ۲۰۱۵ آغاز شد و طوفان قاطعیت با ادعای بازگشت مشروعیت به کشور یمن نام گرفت و پس از مدتی این عملیات شکست خورده تغییر نام داد و بازگشت امید شد.
جنگنده های سعودی در جریان این جنگ به هر هدفی؛ اعم از زیر ساختهای حیاتی یمن تا مدارس و مراکز بهداشت و درمان و منازل حمله کردند. ناوهای جنگی ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها به سواحل یمن آمدند و محاصره ظالمانه برقرار شد. از زمین و دریا و هوا مردم یمن تحت محاصره قرار گرفتند و ائتلاف مذکور کشتی هایی که حامل کمک های انسانی به یمن بودند را در جیبوتی تحت بازرسی قرار می دهند. حاصل این محاصره فقر و گرسنگی یمنی ها بود.
در جدیدترین گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل؛ ۲۲.۲ میلیون یمنی(۷۶ درصد از ساکنان) به کمک نیاز دارندو این رقم ظرف شش ماه گذشته ۱.۵ میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. بر اساس این گزارش؛ خطر گرسنگی بیشتر می شود و ۸.۴ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند و این رقم در سال گذشته میلادی ۶.۸ میلیون نفر بود. سازمان ملل اعلام کرد که این رقم بیش از نیمی از استانهای کشور را شامل می شود که ۷۲ منطقه از ۹۵ منطقه بیشتر در معرض گرسنگی قرار دارد. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گزارش داد: بیش از ۱۵۰۰ مدرسه در یمن به شکل جزیی یا به طور کامل ویران شده است.
جنگنده های ائتلاف تحت رهبری سعودی ها ظرف سه سال گذشته بیش از ۳۶ هزار غیرنظامی که در میان آنها بیش از ۳۰۰۰ کودک و ۲۰۰۰ زن وجود دارد را به شهادت رسانند.
این بخشی از جنایات عربستان و آمریکا در یمن است که بیماری ها و امراضی که یمنی ها را مبتلا کرده و جان آنها را می گیرد باید به آن افزود. بر اساس آمارها نزدیک به یک میلیون نفر مبتلا به بیماری کشنده وبا هستند که بیش از ۲۲۰۰ نفر جان باخته اند. بیش از ۵۰۰ نفر نیز مبتلا به بیماری دیفتری هستند.
این بیماری ها بر اثر هدف قرار دادن مراکز بهداشت و درمان و نیز ممانعت از رسیدن دارو و نیز نابودی زیر ساخت های آب آشامیدنی یمن است. محاصره یمن فاجعه قرن را رقم زده است. بیماری و گرسنگی به جان ملت یمن افتاده است و هر ۱۰ دقیقه براساس برخی آمارها یک کودک یمنی به سبب جنگ و محاصره جان می دهند.
این در شرایطی است که ائتلاف تحت رهبری سعودی ها، اجازه به سرانجام رسیدن هیچ گفتگوی سیاسی را نداده است و با وجود حسن نیت یمنی ها و شرکت در گفتگوهایی که در کویت و ژنو و سلطان نشین عمان برگزار شد اما هرگز اجازه به نتیجه رسیدن تلاش های سیاسی داده نشد زیرا بحث منافع آمریکا و فروش سلاح و رونق گرفتن اقتصاد آمریکا و کشورهای غربی مطرح است و آن هم به حساب ملت یمن. هدف از این جنگ مطیع کردن یمنی ها بود و همه پیشنهادهایی که مطرح شد با هدف تحقق منافع آمریکا- رژیم صهیونیستی و غرب بود.
این در حالی است که مقامات سعودی به ویژه محمد بن سلمان ولیعهد و عادل الجبیر وزیر خاجه عربستان به عوامفریبی روی آورده اند.
وزیر خارجه عربستان که نمی تواند دستاوردهای یگان موشکی ارتش و کمیته های مردمی یمن را نادیده بگیرد بازهم مدعی شد:« ایران حوثی ها را به موشک تجهیز می کند تا با آن عربستان را هدف قرار دهند. اجازه نمی دهیم که یمن به دست ایران و حزب الله بیافتد. بنادر یمن باز است اما حوثی ها کمک های انسان دوستانه را به سرقت می برند».
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و عادل الجبیر دم از کمک های بشردوستانه به یمن زده اند به نظر می رسد که منظور از کمک های بشردوستانه، کمک به مزدوران و افرادی است که به اهداف سعودی ها خدمت کنند و خون یمنی ها را بریزند. ملت یمن جز توقف جنگ و محاصره کمکی از سعودی ها نمی خواهد.
شاید هم منظور وزیر خارجه سعودی، موشک ها و بمب هایی است که بر روی سر یمنی ها ریخته می شود و وی آنها را کمک محسوب می کند.مقامات سعودی سعی می کنند که مقاومت یمنی ها را کوچک بشمارند اگر اینگونه است چگونه یمنی ها ظرف بیش از ۱۰۰۰ روز در برابر ائتلاف چند کشور مقاومت کرده اند؟
سعودی ها هنوز به دنبال آن هستند که پای ایران و حزب الله را به میان بکشند و شلیک موشک را به تهران نسبت می دهند در حالی که آمریکا و متحدانش با جدیدترین فناوری و تجهیزات ماهواره ای نتوانسته اند دخالت ایران و حزب الله در یمن را ثابت کنند.
عادل الجبیر دم از به کار گیری کودکان از سوی یمنی ها در جبهه های جنگ می زند و می کوشد که برای کودکان یمنی دلسوزی کند مگر نه این است که جنگنده های یمنی کودکان و زنان را با بمب ها و سلاح های ممنوعه می کشند.
محمد عبدالسلام سخنگوی انصارالله یمن به این موضع گیری غیرواقع بینانه و عوامفریبانه عادل الجبیر این گونه واکنش نشان داد: «محاصره تمام عیاری علیه ملت یمن اعمال کردند، بانک مرکزی را از صنعا منتقل کردند، مانع از نقدینگی به یمن شدند، گذرگاهها و بنادر یمن تحت کنترل خود گرفتند، زیر ساختها را ویران کردند و ملت را بر اثر گرسنگی، بیماری و بمباران کشتند آنگاه می گویند که این در راستای مصلحت یمنی هاست».
اما واقعیت این است که علت این هجمه ها، ناکامی در تحقق اهداف است. این هجمه مورد حمایت آمریکا و غرب علاوه بر این؛ به انهدام ادوات نظامی و کشته شدن شمار زیادی از نظامیان سعودی و اماراتی و مزدوران وابسته به آن منجر شده است.
این جنگ، خسارات و تلفات انسانی و اقتصادی زیادی به متجاوزان وارد کرده است به طوری که این کشورها که در راس آنها عربستان قرار دارد را با کاهش رشد اقتصادی روبرو کرده است.
در این میان بن سلمان به دنبال بهره برداری از شرایط به نفع خود است و سعی می کند که با بالا بردن حقوق و مزایای نظامیانی که در جنگ یمن مشارکت می کنند، عربستانی های نیازمند را به عنوان هیزمی برای جنگ افروزی های خود قرار دهد.
گزارش های منتشر شده همگی نشان دهنده تلفات انسانی است که سعودی ها در جبهه های نجران، جیزان و عسیر در مرزهای عربستان و یمن، سعودی ها متحمل می شوند. یگان تک تیرانداز و توپخانه ای یمنی ها تاکنون شمار زیادی از نظامیان سعودی را به کام مرگ فرستاده است.
سعودی ها پس از شکست در رویارویی با ارتش و کمیته های مردمی یمن به جذب مزدورانی از سودان، اریتره و برخی مناطق دیگر روی آورد تا به جای نظامیان سعودی بجنگند اما بازگشت این مزدوران به کشورهایشان به شکل افقی و در تابوت سبب شده است که خانواده های این افراد به رژیم های خود که فرزندانشان را به کام مرگ در جنگی بی حاصل در یمن فرستاده فشار بیاورند و انتقاد کنند.
رژیم سعودی با سوء استفاده از اوضاع اقتصادی و وضع نابسامان مردم عربستان سعی در جذب آنها به نظام و فرستادن جوانان به جبهه های جنگ با یمن است. به عبارت دیگر بن سلمان به دنبال هلاکت مردم عربستان به بهای اندک است. در واقع در نظر گرفتن پاداش ۵۰۰۰ ریالی برای افرادی که در خطوط مقدم در مرز جنوب عربستان هستند با هدف جذب افراد نیازمند و بالا بردن روحیه نظامیان این کشور در مرز این کشور با یمن به ویژه در جبهه های نجران، عسیر و جیزان است.
به هر حال اظهارات عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان درباره یمن و نیز سیاست های محمد بن سلمان ولیعهد عربستان برای جذب جوانان عربستانی در جنگ با یمنی ها همگی نشان دهنده این است که ریاض نتوانسته است به اهداف خود در یمن با گذشت بیش از ۱۰۰۰ روز دست یابد. این نشانه کلافه شدن سعودی ها و ناتوانی آنها در برابر مقاومت مردم یمن است. سعودی ها به دنبال سرپوش گذاشتن بر جنایات خود علیه کودکان و زنان هستند و می کوشند تا نگاه جامعه جهانی را از قحطی و گرسنگی که متجاوزان عامل آن هستند، منحرف کنند.